Motorkerékpár

"AM"

 

Segédmotoros kerékpár (robogó) 50 ccm-ig érvényes. A vezetői igazolvány megszerzését legkorábban 15 3/4 évesen érdemes megkezdeni. Elméleti, gyakorlati (járműkezelési és forgalmi) és egészségügyi vizsgához kötött.

 

 

"A1 kategória"

 

Maximum 125 ccm és legfeljebb 11 KW teljesítményig érvényes. A vezetői engedély megszerzését legkorábban 15 3/4 évesen érdemes megkezdeni. Elméleti, gyakorlati (rutin és forgalmi) és egészségügyi vizsgához kötött. Ha rendelkezik egészségügyi vizsgával, abban az esetben nem szükséges újra vizsgát tennie.

 

 

"A1-B kategória"

 

Maximum 125 ccm és legfeljebb 11 KW teljesítményig érvényes. Érvényes "B" kategóriás engedélyel szerezhető meg. Elméleti, gyakorlati (rutin és forgalmi) vizsgához kötött.

 

 

"A2 kategória"

 

A Korlátozott maximum 35 KW és 0,2KW/Kg teljesítmény / tömeg arányig érvényes. A vezetői engedély megszerzését legkorábban 17 3/4 évesen érdemes megkezdeni. Elméleti, gyakorlati (rutin és forgalmi) és egészségügyi vizsgához kötött. Ha rendelkezik egészségügyi vizsgával, abban az esetben nem szükséges újra vizsgát tennie.

 

 

"A kategória"

 

Ebben a kategóriában már nincsen korlátozás, bármekkora motor vezethető a vezetői engedéllyel.

    • 24 éves kortól van lehetőség a megszerzésére.

Elméleti és gyakorlati (rutin és forgalmi)és egészségügyi vizsgát kell tenni . Ha rendelkezik egészségügyi vizsgával, abban az esetben nem szükséges újra vizsgát tennie.

 

 

"A kategória"

 

Amennyiben egy éven belül megszerzett A1 vagy A2 korlátozott vezetői engedéllyel rendelkezik, ebben az esetben rutin és forgalmi vizsga letétele elég a vezetői engedély megszerzéséhez. Ebben az esetben korlátozás nélkül, bármekkora motor vezethető